Verdedigingswerk

Verdedigingswerk

 Het verdedigingswerk of pakwerk is ongetwijfeld het meest spectaculaire onderdeel van het programma waar de hond zijn moed en vechtlust kan demonstreren maar dit alles steeds en op elk moment onder jouw perfecte controle. Dit kan dan ook enkel maar in combinatie met gehoorzaamheid aangeleerd worden.

Het verdedigingswerk vindt zijn oorsprong in het politiewerk. Alleen is de boef vervangen door een vakkundig opgeleide pakwerker en zijn alle oefening een sportdoel op zichzelf. Volgende oefeningen zijn in dit deel van het programma voorzien.

Het opsporen van de pakwerker en aantonen waar die zich bevindt, door aanhoudend te blaffen. Bij de vlucht oefening zal jouw hond met overtuiging de “pakwerker boef” beletten om te vluchten door snel de wegrennende pakwerker bij te benen, krachtig in de mouw te bijten en de pakwerker tot stilstand te dwingen.

De “pakwerker boef” zal onder het waakzame oog van jouw hond en jezelf naar de keurmeester begeleid worden. Je hond zal een frontale luidruchtige aanval door de “pakwerker boef”, over de gehele lengte van het terrein, met moed en zonder vrees tegemoet stormen en in volle sprong krachtig in de mouw bijten en zo de pakwerker tot stilstand brengen. Als de aanval afgeslagen is zal je hond de pakwerker intensief bewaken tot jij de taak overneemt en de “pakwerker boef” veilig aan de keurmeester aflevert.